28 september 2012
19:00

IFK Uppsala

Referat: Lohärads IF Röd - IFK Uppsala

Idag skulle vi möta IFK Uppsala, som redan innan matchen var klara seriesegrare. Vi har i år mött dom 3 gånger innan dagens match. Två gånger i serien, förlust 0-2 och 0-7, samt i finalen i SAIF Invitation Cup, 0-0 efter fulltid (förlust på straffar). Vi vet att IFK är duktiga och det är sådana här matcher man vill spela ofta.

Båda lagen startade matchen mycket bra, det var ställningskrig med chanser åt båda hållen. I den 6:e min har Anton ett vasst skott strax utanför. I den 8:e min har IFK´s duktiga #12 ett bra vänster skott som vår målvakt för dagen, Alexander Rüdén, stöter till hörna. På efterföljande hörna är IFK vassar i luften än oss och gör 0-1. Det kändes lite surt, men det var bara att bita ihop och fortsätta kämpa. Idag skulle vi inte vika ned oss oavsett vad, vi skulle kämpa i 70 minuter.

Efter 20 minuter var det lite mera spel på vår planhalva. I den 26:e min gör IFK 0-2. Detta efter en kantfrispark som det blir rörigt i vårt staffområde, de petar in den. IFK ville mera.I den 29:e min gör Rüdén en kanon räddning på ett bra skott efter marken. I den 32:a min får IFK återigen en kantfrispark, som resulterar till mål efter en tilltrasslad situation i vårt straffområde. Bortser man från dessa tre fasta situationer så gör vi en bra halvlek.

1-3, 34:e min. Anton slår en passning i djupet, som deras back tar han om först. Max har bra fart och stressar deras back som passar till deras målvakt. Max fortsätter ha bra fart, här blir deras målvakt stressad och gör en mindre bra försök till pass, som Max snappar upp och sätter den i mål. Bra jobb hela vägen. Detta mål var vi värda.

Vi var nöjda spelmässigt efter första halvlek, Vi skapadea och visade att vi kunde jobba som ett lag.

Vi gjrode en mycket bra start av 2:a halvlek. Vi hade mycket spel på deras planhalva. Vi hade svårt att komma fram i mitten. IFK´s mittbackar (#19 och #21) var mycket duktiga, och gör det svårt. De spelar tight och de är samspelta.

Vi ägde klart det första 15 minuterna. Totalt sett gör vi en mycket bra andra halvlek.

2-3, 22:a min. Här har GH och Kalle ett mycket snyggt och bra väggspel i mitten, strax utanför deras straffområde. Det resulterar i att Kalle slår in den. Bra av både GH och Kalle. Det kändes som att vi var på gång. Vi hade kvittering på gång. Därför kändes det lite surt när IFK gör 2-4 i 31:a min, ett skott utifrån som går över  Rüdén.
IFK vinner rättvist. Vi är inte bra på fasta situationer, varken framåt eller hemåt.

SOM HELHET GÖR VI EN MYCKET BRA MATCH. VI JOBBAR SOM ETT LAG.